tisdag, februari 23, 2010

sakta men säkert

så växer textmassan som ska föreställa en bok. Jag räknade snabbt och kom fram till att i utkast ett på delarna ett till tre kommer sluta på 35-40 A4. Jag är snart klar med del tre och då är det två delar kvar att skriva utkast på. Sen kommer utkastet genomarbetas för att få mer flyt och fylligare språk... räknar man att varje A4 blir två sidor i tryck så verkar det ju som att jag kommer få till ett omfång som kan kallas bok. Det känns skönt. Inte för att sidantalet är det viktigaste.

Idag är jag dock en humörig pms-kossa... ringde och skällde på vårdcentralen som skickat ett inbetalningskort för ett uteblivet besök som jag ringt och avbokat. Jag slipper betala.
Sen åt jag våfflor tills jag inte ville ha fler... Nu ska jag göra middag och se en film. Det är ingen vits att försöka göra så mkt mer idag. Hoppas att kossan håller sig lugn och snäll imorn så att jag får mycket gjort.

På fredag har jag ett lunchmöte med en kvinna som är författare och arbetar på en tidning, hon vill ställa upp som mentor för mig och mitt skrivande. Det ska bli spännande. Jag vet inte riktigt hur mycket tid och energi hon är villig att ge mig. Hoppas att personkemin stämmer. Hoppas att det fungerar om vi väl drar igång det. Undrar lite hur jag ska presentera mitt arbeta och mina förväntningar på henne... ska jag ta med mig pärmarna kanske?