fredag, februari 06, 2009

Fnissa i sömnen

Den här dagen har varit lång, jag blev tvungen att tänka efter om det var igår eller idag som saker hände. A kom igår och sen blev det mest skratt hela kvällen. Vi fick i oss hemlagad gröncurrykokosmjölkwook och blåbärsglass samt spelade några omgångar chez Guevara (tyvärr kom jag inte ihåg alla regler, men det gick ändå). Nivån på vår trött-humor var så att vi skrattade åt att man inte kan bryta kokt spagetti(A skrattade mest). Väl lugna och nedbäddade i mörkret trodde jag att vi lugnat ned oss tillräckligt men ... mitt i natten hör jag hur A fnissar till riktigt nöjt och glatt och säger två ord - i sömnen! Hon pratade lite i sömnen en stund innan men jag minns inte exakt vad hon sa. Jag var ganska trött.
Utanför T-banan impulsköptes två semlor som vi smaskade i oss på T-banan som frukost. Väl i stan spenderade jag 700kr på en sladd till min dator eftersom den billager multivarianten för 500 självklart passar alla datorer utom just min. Min gamla sladd gav upp så vad ska man göra? Kommunikations-informationsletar-bildofilmvisar-musikspelar-antecknings-tidsfördrivs-mm-maskinen behövs i ens dagliga liv. (Rättare sagt - vi har skapat oss ett samhälle och leverne som lurar oss att tro att vi 'behöver' datorn dagligen.)

Dags att sova nu. Gjorde en lyckad quiche lorraine till middag och fastnade sen i en djup diskussion om kärlek över msn. Vi hade lite olika syn på hela grejen. Den grundläggande saken vi var oense om som hela samtalet egentligen handlade om var om man kan bestämma sig för att älska någon. Jag hävdar att det krävs mer än att bara bestämma sig. Det är en resa av känslor blandat med beslut som leder en fram till det stabila självklara djupa som kärlek är. Svårt att sammanfatta en lång invecklad diskussion kort. Hur som helst - dags att sova.

Jag ler fortfarande åt att A fnissade i sömnen...