fredag, januari 02, 2009

Panta rei ... panta rei!

Det finns dagar som igår, när man lätt blir missnöjd, man tar åt sig och man orkar inte riktigt med. Och man får ha sådana dagar. Bara man inte dömmer ut allt och alla för det.
Sen kommer dagar som idag ... där allt överraskar en och man inte riktigt vet vad man ska göra av det. Man dras med till ett museum som man tror kommer vara rätt trist men det visar sig vara något som gör ett intryck och som betyder något. Och personer som man blivit lite butter på gör något som får en att älska dem.

Tror jag ska lägga till lite på mitt nyårs löfte, det var två punkter först:
- mindre destruktivt beteende
- leva mer efter mottot Dont worry be happy
Men jag lägger nu till de två klassiska latinska (för de är väl latin?):
- Panta rei
- Carpe diem

idag är det verkligen panta rei - allt flyter. ingen dag är den andra lik. och ens uppfattning och inställning kan ständigt förändras.

Fjortisbeteende inleder det nya året

Om min lillebror läste det här inlägget så skulle han se mycket nöjd ut för han skulle få underlag till att retas med mig och kalla mig fjortis. i vanliga fall är det jag som kallar honom fjortis...

Som ni vet är jag i Belgien, strax utanför Brussel, närmare bestämt i Waterloo. Det är kul att träffa släkten igen även om de som det mesta annat kan vara bäst i små doser. I huset finns en som är väldigt glad i att argumentera bort och prata omkull folk och det kan vara intressant och lärorikt men det kan också vara väldigt jobbigt. Svårt att känna att det man säger har någon som helst betydelse eller att det man tänker överhuvudtaget kan vara rätt. Och när vi kom in på en känslig och personlig historia fick jag mitt i ett högt skratt och sen höra att jag varit naiv. inte så finkänsligt direkt. Känns inte heller som att man ska behöva argumentera eller motivera allt man tänker eller känner. När jag inte orkade hålla minen längre gick jag och gömde mig i badrummet. Jag orkade inte mer. lite fjortis kanske... men vissa människor är det hopplöst att försöka prata med vissa stunder. sen kan man tycka om dem andra stunder.

Sen springer jag och kollar telefonen och mailen hela tiden. Jag väntar på något och är för otålig och nyfiken för att inte fråga kusinen om att få låna datorn och kolla mailen. DET är fjortis ... men men... inte så mycket annat spännande som händer här just nu. Gamlingarna lagar mat eller diskuterar (vilket jag e lite trött på) och kusinerna sitter i varsitt rum vid sina datorer och spelar spel... själv är jag inte mycket bättre.. jag sitter och skriver här..