torsdag, juni 12, 2008

Dagens ord: Vatten

(länge sen dagens ord var med på bloggen)
Dagens ord: Vatten; vätska som förekommer fritt i naturen.... (ordboken har skumma förklaringar.. men jaja)

Fiskarna har fått färskt vatten. Märkte tyvärr att mollyprincessan dött.. men de andra verkar pigga.
Alla Bambupinnarna har jag bytt vatten på, de blir mycket alger nu på sommaren, och så har de fått duscha igen.
Fönstertvätt - de i rummet/balkongen. Tack vare vatten, bl.a., ser jag världen klarare (hahaha. fint det lät *fnissar*).
Bebisblomman har blivit amputerad igen. Denna gång drygt 60cm som nu sitter i vatten och väntar på nya rötter för att planteras.
På sommarkursen har vi arbetat med maskerna idag. Först gjorde vi en gipsmask på sitt eget ansikte, sen göt vi betong innuti, för att sedan lägga lera på betongen när den lossats från gipset.. och sista vi gjorde var att lägga gips på leran.. för att imorgon lossa det och gjuta betong i det nya gipsskalet ... allt detta - omöjligt utan vatten.

Ok, ok! Nog om det förbannade vattnet nu. Men det är intressant hur mycket jobb å hitanåditan det är för att få två betongmasker klara.
Jag mår lite dåligt av att amputera Bebisblomman men jag hoppas och tror att det kommer gå lika bra som förra gången, (då fick den amputerade delen egna rötter och planterades. och vid stumpen växte ett nytt starkt skott fram). Men det är också ungefär så mycket jag ska försöka tillåta mig må dåligt över.
Det är två saker som är jobbiga just nu, båda löser/visar sig med tiden. Och den ena som jag faktiskt rår på till en viss del - Jag är bättre och starkare än att låta det bli ett så stort problem att jag ska må dåligt av det. Antingen ser man till att få det att fungera, men kommer jag till punkten där ansträngningen att hantera det gör att det inte är värt det då struntar jag i det. Det är inte mer med det. kom igen - jag har en burk kakor - allt är bra! *ler*