onsdag, juni 18, 2008

Hopp hopp skutt skutt - Spaning

Ett ljud fångade min uppmärksamhet.
Det kom utifrån och jag släppte den färdig viktatvätten för att öppna balkongdörren och se efter. Där satt den.
Haren.

Jag döpte honom (eller om det är en hon) till Hopp hopp skutt skutt. Ett långt namn för någon med långa ben. Ett skutt framåt Sträcka ut kroppen. Ett hopp dit. Titta på ett blad mitt på grusplanen. Stanna upp och lyssna.
Undrar om den visste att jag iakttog den. Efter en stund kom en cykel och den hoppade skrämt in i rabatten mitt på grusplanen. Där den gömde sig och tryckte. Jag hämtade en tröja. Hopp hopp skutt skutt satt kvar. Jag hämtade en stor kudde och en filt - satte mig på spaning. Men det var mörkt därute och det var svårt att se. Men rabatten omges av grus så det är ganska lätt att se om den skulle röra på sig. Men tänk om den smet när jag var in och hämtade saker?!
Efter en kvart såg jag ett huvud i skenet från gatlyktan, tittade omkring sig och hoppade ut.

Fort långt bort till höger för att tvärt stanna upp och lyssna när jag hickade till. Vad var det? Några hopp tillbaka. Jag hickade igen och djuret stannar häftigt upp och höjer öronen som för att bestämma om det är något farligt som låter. Efter att ha skuttat runt lite till försvan Hopp hopp skutt skutt runt husets vänstra hörn.

Undrar om han kommer tillbaka varje natt, undrar om han tycker om morot.