onsdag, mars 04, 2009

Relationsstatus

Jag har funderat lite över det där med relationsstatus på facebook. Om någon inte har facebook så handlar det om att man kan välja att visa sin relationsstatus på sin profilsida. Då står det antingen Singel, komplicerat, i ett förhållade eller i ett förhållande med (namnet på den man är tillsammans med). Eller så kan man välja att inte visa någon sådan status.

Facebook känns på ett sätt väldigt larvigt men samtidigt har det blivit ett ställe där vänner blir uppdaterade om varandra och håller kontakten. så fort en person skriver eller ändrar något på sin sida vet alla om det. Så vad tycker jag egentligen?

- Om man vill tala om för världen och alla sina vänner att man har träffat någon/blivit singel så är det väl jättebra.

- Om man är osäker på vart man står eller det är på väg att bli nåt/ta slut kan det lätt bli fel om ena skriver en sak i sin profil och den andra skriver något annat. (det borde inte vara så seriöst men säg att A ändrar sin status till 'i ett förhållande' och B har kvar sin som singel... så kan det ju uppfattas som lite udda.)

-Är man seriöst upptagen/eller ensam singel så visst men den dagen när det är osäkert eller jobbigt - vill man verkligen visa alla vänner och bekanta det?

Personligen vill jag tala om för halva världen att jag träffar någon och att jag är lycklig...men när jag ser hur någon nära mig ändrar sin status från 'i ett förhållande med...' till 'i ett förhållande' till 'komplicerat' till att inte visa någon relationsstatus så börjar jag undra. Jag visste självklart om allt innan, men vill man visa halva världen att man har kärleksbekymmer?