fredag, februari 20, 2009

Nyårslöftet var det ja...!

Senaste två dygnen har det inte blivit många timmars sömn. Första natten satt jag uppe och skrev hemtenta i sociologi. Framåt 3-4 slog tröttheten till men runt 5-6 hade jag party för då var jag övertrött. Runt 8snåret blev jag äntligen klar och fick 2timmars sömn. Sen var det förstahjälpen kurs. Intressant och bra att kunna även om det kändes som väldigt mycket repetition då jag gått kursen för några år sedan.
Andra natten låg jag vaken och diskuterade med mig själv. Jag har även bollat mina tankar mot tjejerna i skolan.

Det är dags att påminna mig själv om de nyårslöften jag satte upp. De kanske inte säger er så mycket men för mig betyder de fyra punkterna nedanför väldigt mycket. Det handlar om ett sätt att förhålla sig till sig själv, till andra, till motgångar och medgångar. Ett sätt att se på livet och ta hand om sig själv.

Jag är en person som tänker och funderar väldigt mycket. På ett sätt älskar jag mig själv för att jag vrider och vänder och söker nya vinklar att angripa och se livet ur. Men på ett sätt kan det bli ett alltför krävande sätt att leva, det kan bli smärtsamt. Idag har jag bestämt att förutom att fortsätta lyssna på mitt huvud, som alltid går på högvarv, måste jag stanna upp oftare och lyssna på känslan. Det ska kännas bra. Det ska finnas en tro bakom de val man gör och en vilja för att orka kämpa för att upprätthålla de valen - annars blir det inte bra.
Känslan av att det är rätt är så viktig. Frånvaro av känslor man tycker man borde ha i vissa sammanhang är viktigt att uppmärksamma... Nu börjar jag flumma... men jag vet vad jag menar, som vanligt.

Mitt nyårslöfte:
- mindre destruktivt beteende
- leva mer efter mottot Dont worry be happy
- Carpe diem
- Panta rei