söndag, december 06, 2009

sött felmeddelande



Our hamster powered servers are overloaded. They are begging for a minutes rest.
Somebody please, think of the hamsters!

Nordman vill skjuta bävrar (dröm)

jag drömde att jag var ute och gick i mörkret. jag gick från min sommarstuga som ligger mitt i skogen vid en liten sjö i dalarna. Där ligger fler stugor, alla placerade utefter strandlinjen.
Jag gick framför ett av husen, över dess gräsmatta och när jag kommit förbi låg en stor lång hög med smala vedpinnar som vuxit samman med mossa. jag började klättra över på ett ställe där det inte var så högt. Då öpppnas fönstret och en äldre dam undrar surt vad jag håller på med. jag säger att jag bara skulle gå förbi, att jag trodde att det inte skulle vara något problem. Det är ju en bit att gå upp till vägen och gå ner igen. Men hon var missnöjd trots att jag brukade hälsa på dem när jag var liten. Nisse som jag brukade sitta och prata med som liten var tydligen sjuk och hon tyckte jag störde när jag gick där ute runt deras hus.
Jag fortsatta bort i mörkret längs strandkanten. ostadigt på hala stenar och grenar, skogs-strand. Kvistar från träd slog mot mig där jag sakta men envist tog mig fram.
en stund senare såg jag det stora huset, det som byggdes nytt när jag var liten. Det hade övervåning, rinnande vatten från en pump med reningsfilter från sjön och solceller som gjorde att de fick el och kunde se på tv. Huset såg tomt och mörkt ut. Det var länge sen jag träffade barnen som jag ibland hade lekt med. Husen som låg innan visste jag inte riktigt vilka det var som bodde i.
På väg att tappa fotfästet i leran insåg jag att det var tänt i huset några meter upp i backen. Det gick någon innanför fönstret och jag undrade om de kunde se mig. Så stannade figuren och tittade rakt på mig.

Inne i stugan var det varmt. Och torrt. Det var två män, han som pratat med mig genom fönstret var sångaren i Nordman. De hade blivit ivägskickade hit, mitt ut i dalarnas skog, för att få något gjort. För att prestera nya låtar. Han bjöd på stora kanelbullar. Han pratade om bävrar. Han sa att han ville skjuta dem. Jag bröt en bit från min bulle och sa att det tyckte jag inte alls att han skulle. Jag tuggade på bullen och tänkte att bävrarna bor inte i sjön utan längre bort om man följer ån en bit. Men det tänkte jag inte tala om för honom.