fredag, februari 29, 2008

En tur till Söderköping

På väg från Söderköping resecentrum till Jofotex tyger AB slår mig tanken att här skulle jag kunna köpa en lägenhet om jag ska plugga i Norrköping till hösten. Kan pendla en halvtimme med bussen. Verkar vara en håla men en mysig sådan. Härligt att komma ut och se sig om lite.
Till min besvikelse verkade affären mycket mindre än jag föreställt mig, men efter att jag tittat omkring ordentligt insåg jag att de hade de mesta. Alla olika sorters tyger och variationer. Ska man ha något speciellt eller udda kan man säkerligen hitta det där, om jag var rik skulle jag handlat massa och lekt med Herr Grön (min symaskin) dag och natt. Den speciella denimen som jag sökte fanns inte men jag hittade allt jag behövde ändå. Och jag köpte en bit av en gardinkappa för att göra en topp samt tyg för en vårjacka till mig själv, resten är till plugget. (slutsumma på 650kr ..)
Äntligen har jag allt jag behöver så nu gäller det bara att inspirationen och orken håller i sig så kanske jag kan bli klar i tid med slutuppgiften.

Dagens
Ord
: Speciell särskild, säregen, besynnerlig, ovanlig, annorlunda
Upptäckt/insikt: jag kan inte låta bli att försöka hjälpa även den som sårat mig mest
Fråga: hallå?... hallå?! ( trodde mamma var en snuskgubbe när hon ringde för hon hörde inte att jag svarat, enda jag hörde var andetag)

Speciell var det - det finns speciella människor i Söderköping. väntandes vid busshållplatsen på väg hem kom en tjej med rullator och en kille, båda i 30årsåldern. Han var pratglad och kläckte ur sig allt möjligt från "i linköping får man ju se snygga tjejer som dig" till "om du och jag går på gatan och möter en psykopat vad gör man - man ser ju inte om det är en psykopat." sen kom han in på ämnet öl - tjejen brukar tydligen dricka folköl men hade provat starköl och blivit vinglig. om jag uppfattade det rätt hade hon vart påväg att gå in i ett träd... hur man nu lyckas med det när man går med rullator?