måndag, maj 04, 2009

Valborgshelgen 09

31/4 Det har varit otroligt skönt att tillåta mig själv vara ledig och (nästan) strunta i studierna några dagar. På valborg blev det grillning i parken där D bor. Han hade köpt gott vin och maten blev väldigt god. Grillat kött, som marinerats sen dagen innan, och couscoussallad. Grillningen övergick i 20pers-fest-i-D's-lilla-etta. Det blev riktigt lyckat och trevligt. Efter en sväng i stan kom vi tillbaka till en lägenheten och insåg hur mycket vi skulle få städa morgonen efter (och jag trampade på en glasbit från ett kraschat vinglas).

1/5 Det blev en del städande som sagt. Chips och glasbitar på golvet, glas/burkar/flaskor överallt med tillhörande ringar på bord och bänkar samt disk från grillningen.
Resten av dagen tillbringades i solen i Tanto med en kompis. Efter lite skitsnack så la han sig ner i gräset med hörlurar och jag försökte plugga. Men till sist gav jag upp och petade bort fimparna i den slitna gräsmattan, tog fram MP3 spelaren och lade mig ner jag med.
På kvällen var det vernissage i en liten lokal på söder (D's vän M som har stället). Det visades fem fotografier på temat All I own - varje foto innehöll en person och dennes alla tillhörigheter i en hög i ett hörn av ett rum. Då D inte mådde riktigt bra stod vi mest utanför och pratade med M och hans vänner som satt i en soffa. Rätt som det är kommer M's granne och tittar ut genom portdörren för att säga hej. Det var en intressant upplevelse... det går inte riktigt att förklara men hon var en lite speciell men rolig dam. haha...

2/5 Den här dagen hade verkligen ett tema: Återförening.
För 1-1½ år sedan började jag prata med en kille på pendeltåget och som fick mitt sl-kort då jag skulle tillbaka till linköping den dagen. Han är lika gammal som min lillebror och vi fortsatte prata på msn ibland. Så bestämde vi oss för att ta en fika på Muffin Bakery på Drottninggatan (bra tipps om man är sugen på muffins...). Vanligtvis umgås jag sällan med personer som är yngre än mig, förutom de jag studerar med, så det var ganska intressant och roligt att sitta och snacka.
Sedan blev det en pizza i en park på söder med en gammal reggaeintresserad vänsterpartist (fin presentation va?) som jag lärde känna på Uppsala Reggaefestival för några år sedan. Vi pratade om kärlek och ålderskillnader, jag drog Kris-historien och fick höra att jag är en bra berättare. Men den historien är en bra historia i sig. Men jag hoppas att det finns något i det han sa och att jag kan lyckas med det jag ska ta mig för att skriva i sommar.
Kvällen fortsatte med D's och mina gemensamma vänner + ett antal nya ansikten.

Någon av de här dagarna fick jag dessutom ett mail från Gaston i Bolivia där han skriver att han planerar en flytt till London. Och igår pratade jag med honom och det verkar som att det blir av inom några månader. Jag är så glad. Vi har inte sett varandra på snart 6 år och det skulle vara så häftigt att ses igen. Och det känns äntligen som att vi kan ha ett flytande samtal för hans engelska har blivit såpass bra att jag känner att jag kan prata på obehindrat.

Nu ska jag ge mig ut i trädgården och bli lerig. Jag har fått ett eget område, som familjen inte använder, att fixa till en egen uteplats. Och jag är envis nog att göra det ordentligt. Ni får se en bild senare.