torsdag, juni 18, 2009

dröm: kidnappad av hantverkare.

I natt drömde jag:

Jag bodde i en liten stuga, precis som jag gör på riktigt, i ett villa område. Och det var hantverkare som hade arbetat på tomten, stora huset eller i närheten. Så var det sen kväll och jag kom hem och skulle lägga mig och sova. Men snart märker jag att det är något som inte stämmer. Det är en massa små saker som är fel inuti huset. Saker står på fel ställen. Fönstrena vill inte stängas ordentligt hur många gånger jag än försöker och tycker att de verkar stängda. Lamporna i taket, det är en lampa med tre spots precis som på riktigt, går inte att släcka som vanligt. Jag trycker på olika strömbrytare och de släcks och tänds oberoende av varandra, det går inte att släcka alla tre samtidigt. Det börjar bli obehagligt. Jag börjar tänka att hantverkarna har vart inne i min stuga, att de fifflat med fönstrena och elen till lampan. Allt är väldigt konstigt.
Det har blivit väldigt sent och det är mörkt ute. jag vågar inte gå ut utan försöker krypa ner i sängen och sova, det är svårt.
Jag minns inte om jag ringde till mamma på kvällen eller morgonen efter men det blev bestämt att hon skulle hämta mig tidigt på morgonen.
Morgonen efter går jag ut och börjar gå genom villaområdet för att möta henne när hon kommer med bilen. När jag går där är jag helt säker på att jag kommer bil plockad av hantverkarna. Jag kommer bli kidnappad, jag vet det med fortsätter gå och hoppas att mamma ska hinna fram med bilen. I den här drömmen kan jag tillägga att mamma har väldigt mycket sin yrkesroll som är polis, inte så mycket som mamma.
Några hus bort så står en stor skåpbil där fyra av hantverkarna står och lastar i/ur saker ur bilen. Jag tänker att nu händer det. Men de reagerar inte, de bara nickar som för att säga hej och jag går spänd förbi. 50 meter bort kliver två andra ur en röd lite äldre bil, typ en sån gammal kantig volvo. De ställer sig bredvid varandra vid bilens baklucka precis när jag hunnit fram till dem. De tittar på mig. Jag tittar uppför gatan efter mammas bil, som inte syns till. De säger något i stil med att jag 'vet', att jag blivit 'tillsagd' och att jag ska sätta mig i bilen. Mammas bil syns fortfarande inte men jag vet att hon är på väg, och det är inte så långt att åka. Så jag försöker köpa mig lite tid genom att säga att jag inte alls tänker sätta mig i bilen.
sen är det lite grumligt, inte säker på om jag springer, blir fasthållen, mamma kommer eller vad som händer. Men plötsligt är jag inne på tomten till en villa och där är flera poliser. De har precis fångat upp en bomb från botten på en pool. Och de sätter även handfängslen på hantverkarna och kör iväg.
Lite grumligt igen
Tillbaka i min stuga med en kvinnlig och en manlig polis. jag berättar om alla konstiga saker och visar hur en sko ligger i en glasburk på min säng. Glasburken står vanligtvis på byrån innanför dörren med nycklar etc. i. De tror att det finns män utanför eller i närheten som kommer försöka komma åt mig igen. Den kvinnliga polisen går. tror det var för att ha koll ute med några kollegor eller för att prata med de killarna som de tog in när de försökte kidnappa mig. Den manliga polisen stannar för att hålla mig sällskap.