måndag, oktober 19, 2009

En regnig höstmåndag

Utanför fönstret droppar det stilla och färgerna går allt mer mot bruna och orange än de friska gröna.
Jag sitter med studielitteraturen uppslagen och funderar.
Funderar på att måla en tavla med höstfärger. En abstrakt tavla, eftersom jag inte är så bra på att måla så som det ser ut ändå. En tavla med grönt, brunt, orange och regn. Kan man måla abstrakt regn? Kanske man man göra små stänk med lack så det ser blött ut?

Jag funderar på en människa jag mötte häromdagen som slängde ur sig en kommentar. En kommentar som jag reagerade starkt på. Inte så mycket själva tanken utan mer att han sa den och varför. Jag kan inte se någon positiv anledning för honom att öppna munnen och säga de där orden. Så varför gjorde han det?

En annan sak jag funderar på är hur lätt två som står varandra nära kan bli obekväma. och hur lätt jag tror det skulle vara att undvika det genom överdriven tydlig kommunikation. Å andra sidan kan man ställa sig frågan om det finns en relation mellan några människor någonstans i världen som alltid är perfekt. Jag tror inte det. Jag tror inte att det ska vara så, för det går nog inte, inte om det ska vara äkta.

Imorn ska jag göra äppelmos och tömma mitt gamla akvarium hos mamma. Imorn ska jag lämna kläder till välgörenhet. Idag ska jag plugga. Men jag känner för att tända ljus och göra massa annat.