onsdag, oktober 15, 2008

Drömbearbetning

Jag har perioder där jag kommer ihåg vad jag drömmer, ibland lite och ibland flera drömmar efter varandra. Det finns många olika teorier om vad drömmarna gör för oss - jag tror att vi kan lära oss av dem, få någon slags vägledning och tips från vårt eget undermedvetna. I min bokhylla står en bok om drömmar som jag tittar i - man får vara ganska kritisk och klura rätt mycket själv men de senaste två nätterna skulle jag tolka sammanfattningsvis såhär:

Natt 1
-En nystart på något sätt, vilket kan vara min flytt och början på nya studier
-samt en nystart/potential till utveckling som inte förverkligats än - jag tror det
handlar om de områden där jag arbetar med mig själv just nu, att få ordning i livet, att drömmen är en hint att jag verkligen behöver det om jag ska må bra.

Natt 2
-Jag vill inte tillåta ett annat 'inflytande' (som påverkar mina känslor) att komma i kontakt med den situation jag är i just nu. Jag försöker kontrollera vad som händer men det kommer kosta mycket av mig för samtidigt som jag inte vill släppa någon nära(till och med försöker 'tvätta bort försöken till vänlighet från andra i drömmen') anser jag mig ha rätt till att ha någon. Det blir lite dubbelt.. och var också två olika drömmar.

Det viktiga är inte vad som är rätt och riktigt utan vad jag kan dra för lärdom och inspiration ifrån de tolkningar jag kommer fram till. Lite flummigt men mycket givande rent personligt.