torsdag, september 10, 2009

Drömmer igen, fast konstigt

Ni som känner mig väl vet att jag har perioder där jag drömmer mycket och vaknar med långfilmer i huvudet som jag minns länge, flera dagar ibland. eller så har jag flera kortare drömmar som fastnat i minnet när jag öppnar ögonen på morgonen.
Ibland filurar jag lite kring vad de kan försöka säga mig.

Jag har börjat drömma igen. Men det är något som är väldigt fel. Det är inte drömmar som det brukar vara. De är inte några hela berättelser, det händer saker på sätt som är för overkliga emot vad som brukar ske i mina drömmar.
Igår kämpade jag mot några som förvandlade sig till 'hästar'. Det var som i tecknade filmer där den onda kan förvandla sig själv till vad som helst. Väldigt overkligt. Jag tyckte inte om det. (att jag i vanliga fall kan drömma om mord, förföljelse, flygplanskraschar mfl läskiga saker är inte 'jobbigt' när jag vaknar, det bara 'är'. Men nu har drömmarna lite krypande obehag över sig.) Inatt slutade det med, det var ingen historia - bara olika små sammanhängande saker, att två människor höll fast en väldigt tjock kille. Han var riktigt fet. Den ena personen fick den andra att göra som han sa och de höll fast tjockisen. De började slita av hans kläder. Tjockisen kämpade emot. Sen började de dra i tyget i kalsongerna, det satt fast i huden på skinkorna. Det gjorde ont och tjockisen försökte komma loss. De fortsatte dra loss tyget och huden som blottades var röd med vita prickar, så som hud blir om det översta lagret hud saknas men utan att det blöder. Det kanske blödde lite. Sen gav de sig på hans tröja... Brytpunkt. Jag och någon mer är i ett rum. Den tjocka och väldigt långa killen bankar på dörren och vi försöker gömma oss. Han är arg. Vi gömmer oss i en genomskinlig, kylskåpsstor, låda som står upp. Rättare sagt, jag upptäcker att det är där vi gömt oss när han kommit in i rummet och började riva det. Något ramlar och drar med sig plast som skymt oss. Där står vi ihoptryckta i lådan. Jag ser hur huden på hans axlar och lite ner på ryggen är som den på skinkorna efter att de dragit bort tyget. Han har ett linne, jag förstår inte hur han kan ha något på sig, huden måste vara öm och göra ont att ha tyg emot. ... Det mesta av drömmen har jag sett utifrån - ovanligt då det brukar vara som i vanliga livet när man ser genom sina egna ögon och ät mitt i. Det är något som är fel, annars skulle inte mina drömmar vara så här.