måndag, oktober 12, 2009

uppdatering: kemikaliesäng, rensning, barnfrisör, kärlek

Det har blivit ett tag igen sen jag skrev men här kommer lite nytt... Blir ingen kronologisk ordning.

- Barnen.
Idag började 6åringen sjunga julsånger. Sen försvann hon upp på övervåningen, vilket var rätt skönt för mina öron är inte kompatibla med hennes sångröst. (Man behöver inte tycka att barn sjunger fint, man behöver inte det!). Plötsligt så stod hon där igen, sjungandes, iklädd lucia nattlinne och tomteluva. Sen dröjde det inte länge innan lillasyster på 2½ hade lucia klänning hon med och en vanlig röd mössa. Självklart ska hon vara precis som storasyster. Ha ha.
Lillstumpan har aldrig varit hos en frisör. För någon vecka sedan pratade jag och föräldrarna och kom fram till att jag kanske kunde klippa henne. Sedan dess har jag förberett henne genom att prata om att vi ska klippa henne. Hennes svar har växlat mellan 'nej' och 'inte nu'. Så idag försökte jag med att säga 'nej inte nu. Men sen, ikväll kanske?'. Och så kom vi överrens om att vi skulle säga det till mamma och pappa när de kom hem. Så efter middagen kom föräldrarna hem och precis när jag tagit på mig skorna för att gå hem kom jag på det jag och lillan pratat om. Och det blev klippning. Vi tog in en stol i badrummet och jag började borsta hennes hår och tänkte för mig själv att: när jag borstat klart håret kommer hon väl ha ändrat sig. Men icke. Det blev klippning. Så nu är hon så fin så. Fast lite svårt var det för hon satt inte stilla.

- Kemikaliesäng.
I Torsdags köpte jag en säng. En 120 säng för att ersätta min gamla 90. Största anledningen var att David känner att han sover dåligt hos mig eftersom det blir lite trångt. Vilket kanske har en del att göra med att jag gärna flyttar nära när jag sover och då blir han intryckt i väggen eller utknuffad på kanten... Väl hemma, efter att ha kört hem en gigantisk TV som David köpt till honom och efter att vi lämnat bilen hos hans föräldrar, så stupade vi i sängen. Den är skön att sova i. Men när jag vaknade till på morgonkvisten så var det något som inte stämde. Det luktade. Väldigt störande. Kunde inte slappna av. Kom fram till att det var sängen som luktade. Kemikalier. David kände det först när han stack näsan i bäddmadrassen. Hela helgen sov jag hos David. Ringde till butiken dagen efter och de trodde att det kunde vara frotte skyddet jag köpt till sängbotten så jag tvättade det å ringde tillbaka idag, måndag. Butikschefen måste komma hit och lukta på den innan hon kan reklamera den till leverantören. Hon kan komma först om en vecka. När jag kom hem igår luktade sängen lite mindre. Tror jag. Eller så är det för att jag är snuvig och/eller har vant mig lite vid lukten.

(shit vilket långt inlägg det här blir. Sorry stackars du som läser, det är nog bara 2-3 som gör så... jaja)

-Rensning
Jag har börjat få lite ångest över att min stuga känns så liten. Så nu har jag börjat rensa kläder och saker. Främst kläder. Med entusiastiska heja-rop från David. Och jag är stolt. För jag har fyllt 2/3 av en sopsäck. Dock kommer jag nog behålla några saker alt. Klippa i dem och göra om dem. Men det känns skönt ändå.

- Kärlek.
Ja... jag skrev ju om lycka förut. Och den håller i sig. Kärleken känns väldigt bra och det är otroligt skönt att känna att det är just bra. Häromkvällen, när jag skulle sova hos killen eftersom min säng luktade som ett kemi-labb, så hade han tänt massor med värmeljus utmed hela fönsterbrädan och gjort i ordning för att titta film. Riktigt mysigt. (nu försvinner jag i mina egna tankar och glömmer vad mer jag skulle skriva om. Härligt att kunna dagdrömma om honom så här efter 7½ månad)