måndag, november 16, 2009

pause

Jag har precis slutat jobba och borde, nej ska, måste, ta tag i min del till grupparbetet i skolan. Men jag vill ha en pause. Förra kursen slapp jag grupparbetet och men gick på lektionerna och skrev tentan. Den här kursen är jag med på grupparbete och ska skriva hemtentan, vilket är det som krävs för att bli godkänd. Men jag går inte på lektionerna. Jag har till och med slutat titta i almenackan om det är en föreläsning imorn eller inte när jag går och lägger mig. Jag klarar inte av läraren.

Jag vill ha en pause fast jag inte gjort särskilt mycket skolarbete senaste månaden.

Frågan är om jullovet kommer hjälpa. På förmiddagen var jag till skolan och pratade med studievägledaren och hon hade inget negativt att säga alls om mina funderingar på att ta studieuppehåll. (förutom att hon påpekade att jag inte var garanterad plats på höstterminen och om det vore illa är den klassen full och jag skulle få vänta ett halvår till). Men i övrigt förstod hon mycket väl att jag behövde en pause och få mer energi och att jag vill fortsätta med mitt bok-projekt så att det blir klart och jag slipper sprida ut arbetet över enbart somrar över flera år. Så nu tänker jag så här: Det blir inte så kul om mitt uppehåll blir ett år istället för ett halvår. Men jag längtar verkligen efter att få en pause. Ett halvår + sommaren blir iofs en ganska lång pause... hmm...

nu pratar jag med mig själv, men men. Vad skulle krävas för att klara sommar + en termin om vi räknar bort kostnad för boende?
Om jag räknar så jag precis överlever så behöver jag jobba så jag får in 10500 minst. Men om vi ska räkna så jag inte behöver toksnåla å så att jag kan köpa lite material för hantverk etc så behöver jag få till 20.000... Alla säger att det är svårt att få jobb.