torsdag, oktober 15, 2009

Brev från Norstedts

Jag öppnade brevlådan för att se om det kommit något till mig. Det brukar nästan aldrig göra det eftersom jag inte bor på adressen där jag är skriven. Men idag låg ett stort vitt kuvert där. Från Norstedts.
Jag antar att det är mitt manus som de har retunerat. När jag skickade in manuset till boken så skickade jag via mail till fyra förlag och via vanlig post till fyra förlag. Jag har fått två refuserings mail och nu ett brev på posten. Jag har inte öppnat det än.

Tankarna går:
Om det bara är ett refuseringsbrev borde inte kuvertet vara så tjockt.
Jag glömde skriva att jag gärna ville ha det retunerat och jag glömde att bifoga extra kuvert och porto. Har de skickat det ändå för att vara snälla? Eller är det ett positivit besked? Jag vet att man kan få svar att de är intresserade och att de önskar att författaren ska göra ändringar. Men att man efter flera vändor med ändringar fortfarande kan få ett nej i slutändan.



Hmm... ska jag våga öppna kuvertet?
Ska jag plåga mig själv och vänta? Oavsett vad det står så kommer jag nog få svårt att fokusera på studierna om jag öppnar det. Tror jag ska ta å plugga ett tag innan jag öppnar det. Jag sitter å sneglar på kuvertet nu, jag måste kanske gömma det där jag inte ser det...

----
Men när jag öppnade det fanns inga kommentarer. Bara mitt manus i plastmappen jag skickade in det i samt ett A4 med texten:

"Hej!

Tack för att du har skickat in ditt manus till oss som vi nu har granskat. Tyvärr måste vi tacka nej till utgivning.
Eftersom vi får in en stor mängd material kan vi bara undantagsvis skriva personliga omdömen.
"

Då kan jag kyssa bort Norstedts från listan.

5 Kvar att få svar från.