söndag, november 08, 2009

Sabbatstermin?

Den här terminen har varit ... låt mig tänka... trist. Antingen har kurserna varit dåligt upplagda, lärarna varit dåliga, ämnet varit tråkigt. Just nu är jag inte alls sugen på att studera. Jag vill inte ens gå på lektionerna. Jag har börjat fundera mer å mer på att ta en termin ledigt. Försöka få ett jobb på 50-75% som inte är så krävande och lägga mer tid på skapande. Med skapande menar jag dels skrivandet, ta tag i den stora boken igen och/eller satsa mer på mina andra skrivprojekt. Jag är även sugen på att måla ett gäng tavlor och försöka få dem utställda någonstans. Jag är nyfiken på hur man går tillväga för att göra 'offentliga utsmyckningar' - till sjukhus, landstinget, staten, företag och deras lokaler. Jag saknar att arbeta textilt men har tappat självförtroendet på det området sedan jag slutade mina studier i linköping. Om jag gav mig fan på det skulle jag säkert kunna ta fram någon produkt som går att sälja. Men jag är tveksam till om jag vill eller klarar att lägga all min vakna tid på textilt skapande och försöka överleva enbart på det.

Som vanligt väger jag för och nackdelar och funderar. Att läsa klart utbildningen som planerat gör att jag blir klar fortare och de kommande terminerna kommer antagligen vara roligare än den här höstterminen. Men orkar jag? Jag har studerat i snart 3½ år coh har 2 år kvar. Kanske behöver jag en pause. Och borde jag inte då passa på när jag bor här i pepparkaksstugan, när jag inte har någon hyra att betala? Eller kan jag lyckas ta upp mitt skapande mer samtidigt som jag studerar?
Eller ska jag läsa sista året i linköping senare?

Jag ska prata med studievägledaren och höra vad hon säger. Jag ska maila mina gamla lärare i linköping med lite frågor. Jag ska fixa en tid hos en läkare och försöka få lite mer energi, det kanske mer är det som är problemet?