lördag, mars 08, 2008

Nu är det jul igen... laa laa laa (sjunger)

Risgrynsgröten står på spisen och jag har fortfarande en halv hink pepparkakor någonstans i köket. Ska slå på julsångerna och städa upp sen, både i min lägenhet och i mig själv. Fredagar har haft en tendens senare tiden att bli ologiska och impulsiva.
Håller verkligen mitt försök att avsäga mig logik och ansvar vissa stunder- jag vet ju hur jag fungerar. Jag kommer tänka fram och tillbaka och älta oavsett. Så gör jag med ALLT! Tänker tänker tänker.

Det går ganska bra för mig - jag hinner med studierna, jag har tack över huvudet och får mat i mig varje dag. Tror att alla skulle må bra av att bara släppa allt ibland. Stänga av alla regler och ramar och möta världen med en ny inställning.
som när jag för några år sen cyklade hem från jobbet och det började ösregna. Ingen vits att cykla fortare jag skulle vara genomblöt ändå när jag kom hem, och det var jag - så varför gå in? Jag dansade runt mitt bland hyreshusen och byggarbetarna instängda i sina maskiner stirrade. Skorna tog jag av mig och slängde i en papperskorg, de var ändå trasiga, och lämnade barfotaspår hela vägen upp i trapphuset.


Världen och människorna är underbara - om man ger dom en chans. Det är missförstånd och oförmåga att förstå varandra som gör allt dåligt.