onsdag, januari 21, 2009

Förnuft och känsla

Helgen i Göteborg bestod, förutom av trevligt sällskap vilket var garanterat då jag hälsade på Jakob, i:
Ett besök på världskulturmuseumet där de bland annat hade en uställning som handlade om konflikter och revolution, olika sätt att förändra världen. Det var intressant. Lördagen fortsatte sedan med att vi såg Förnuft och känsla på Göteborgs stadsteater. Söndagen blev slö med gamla roliga filmer och matlagning. Det blev rysk rödbetssoppa och georgisk ostpaj. Väldigt gott och jag ska försöka hitta på sätt att utveckla receptet på ostpajen/brödet. Det är gott som det är men vi gjorde av med nästan ett kilo ost! och jag tror att man kan få fram intressanta kulinariska kreationer om man använder grunddegen och utvecklar idén.

Det här inlägget har fått titeln förnuft och känsla dels för att koppla till helgen i Göteborg men även för att beskriva mina funderingar. Fast är det förnuft OCH känsla ... eller är det förnuft ELLER känsla? Jag känner att jag har vacklat lite gällande vad som styrt mina handlingar senaste tiden. Förnuftet har inte lämnat mig, men jag har mer eller mindre medvetet valt att ignorera det och gå på känslan. Men det är tillfälligt. Visst får man ta en pause ibland och låta känslorna styra? På fredag och under helgen som kommer måste det vara OCH, inte ELLER. Resan går till Linköping och jag kommer behöva använda mig av känsla och förnuft. Känna efter ordentligt, våga känna men även tänka förnuftigt.
Risken finns att jag efter helgen får ta igen det 'förnuft' jag inte använt mig av senaste veckorna. Kan man ta igen sånt? visst kan man väl det? använda lite extra mycket förnuft för att reda ut det som känsla'n kan ha trasslat till... Det löser sig, det gör det alltid!

Take a chill pill!